honlaptérkép  ]   [  kapcsolat  ]


 


  

Kiskutasi Kulturális Menedékház:

eMagyaország

KISKUTASI KULTURÁLIS MENEDÉKHÁZ

8911 Kiskutas, Fő utca 11.

  • Könyvtár

KönyvtárKönyvek, CD-k, DVD-k, CD-ROM-ok, folyóiratok helyben használata, ill. kölcsönzése

  • Számítógépszoba

Számítógépszoba
Számítógép és Világháló-hozzáférés (internet)
Nyitvatartás:

Számítógépszoba  
Kedd: 16 órától 19 óráig
Péntek:  16 órától 19 óráig
Szombat: 17 órától 19 óráig
Vasárnap: 15 órától 17 óráig
Könyvtár  
Kedd:   16 órától 19 óráig
Csütörtök: 17 órától 18 óráig
Szombat: 16 órától 19 óráig
   

2008-ban, sikeres AVOP Leader+ és a faluközösség összefogásának és munkájának köszönhetően pályázatának köszönhetően nyitotta meg kapuit a Kiskutasi Kulturális Menedékház. A falu közepén található, korábban iskolaként, majd szolgálati lakásként funkcionáló épület évekig elhagyatottan, kihasználatlanul állt, falai lassan omladozásnak indultak.A beruházás azonban megmentette az enyészettől az épületet és új funkcióval, ismét központi szerepet tölt be a kiskutasi lakosok, köztük a régi diákok életében. A kultúra menedékházaként kelt új életre, befogadva minden olyan kezdeményezést, mely a helyieknek és az ide látogatóknak programot, kulturális élményt kínál.
Helyet kapott a Menedékházban az egyre bővülő állományú könyvtár, melynek frissítéséről, a könyvek folyamatos cseréjéről a megyeszékhelyi József Attila Városi Könyvtár gondoskodik. A könyvek mellett a modern technika, DVD-lejátszó, TV, számítógépek is otthonra leltek az épület falai között, az elmúlt években kialakított E-Magyarország Pont, az ingyenes internethozzáférés sok-sok fiatalnak és idősnek kínál böngészési lehetőséget.
A kellemesen kialakított belső térben időről időre közösségi beszélgetésekre kerül sor, gyakran meghívott vendégekkel, akik életükről, munkájukról, élményeikről mesélnek érdekességeket, de a már hagyományossá vált "Hogyan tovább Magyarország?" elnevezésű beszélgetéssorozat állomásai is helyet kapnak a Kulturális Menedékházban.
Hely nem marad kihasználatlanul az épületben, a falakon időszakosan fővárosi és környékbeli festő- és képzőművészek, fotósok kiállításai láthatók.
A Menedékház épületén túl, udvara is közösségi színtérként szolgál, hiszen hatalmas terület tartozik a Fő utca 11-es számon található komplexumhoz. Már harmadik éve itt kerül megrendezésre augusztusonként Kiskutas Napja, ahol hatalmas fesztiválsátor várja sok-sok kulturális programmal, sztárvendégekkel, főzőversennyel, játszóházzal a helyieket és a vendégeket. Az elmúlt évben az udvaron épített "mindenki kemencéje" pedig bármikor a helyiek rendelkezésére áll, hiszen szabadon használhatják az éppen sült lángosra, kenyérre vagy csak egy közös, kellemes időtöltésre vágyók.

Könyvtári katalógus »

Térfigyelő
A Kálócfapusztai Szűz Mária Neve Kápolna
tovább »
Kálócfapuszta kápolna
GALÉRIÁINK tovább »»
LAPOZGATÓ tovább »»
Együttműködő partnerek:
Helikon rádió
Zalai Hírlap
V. kerület
Nagykutas
eMagyarország
Festetics Kastélyszálló Szeleste
Az ihatóbb Magyaországért
<
© 2008-2014. kiskutas.hu! Minden jog fenntartva! Webmester: Geszta