honlaptérkép  ]   [  kapcsolat  ]


 


 

Friss hírek:  
Kiskutasi tanuló fiatalok figyelem! Ne maradj le a Bursa pályázatról!

Kiskutas Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírja 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat) és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok („B” típusú pályázat) számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan.

A PÁLYÁZATI FELHÍVÁST ELOLVASHATOD MINDEN TUDNIVALÓVAL EGYÜTT A folytatás-ra KATTINTVA!


folytatás »
10. Idősebbek Napja - Maksa Zoltán Kiskutason!

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre Kiskutason az Idősebbek Napja, amely elnevezés 2006-tól használatos, új értelmet és új tartalmat jelezve.

Idén is megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel várunk minden kedves meghívottat október 3-án, szombaton 15 órára a Faluházba.

Szak Dorina kiskutasi fiatalunk hegedűjátékát polgármesteri köszöntő követi, majd a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör előadását tekintheti meg a zártkörű közönség.

A közös estebéd után szokásunkhoz híven megnyitjuk kapuinkat minden érdeklődő számára, hogy humorral, nevetéssel köszöntsük egymást és főleg idősebb polgárainkat.

Kb. 17 órától várunk minden kedves kiskutasi és nagykutasi lakost az Idősebbek Napjára. Kiskutas vendége Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista lesz.

A Képviselő-testület nevében, a találkozást várva: Halász Gábor polgármester

"Minél több homokszem pergett le életünk homokórájából, annál tisztábban láthatunk át rajta." /Machiavelli/ 


EBOLTÁS KISKUTASON

Tájékoztatom a tisztelt kiskutasi kutyatartókat, hogy 2015. szeptember 24-én, csütörtökön, 9:15 órától 9:45 óráig dr. Pardavi Andor állatorvos kutyaoltást végez a Vegyesbolt melletti területen.

A kutyaoltás díja 4000,- Ft, amely a helyszínen fizetendő.

Halász Gábor polgármester


Nagyobb segítség az iskolakezdéshez – módosult és bővült a kiskutasi támogatási rendszer!

Kiskutas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. augusztus 25-én módosította a 2015. március 1-jén hatályba lépett, települési támogatásról szóló rendeletét. „Új támogatási rendszer és rendelet” címmel, még tavasszal megjelent hírben Halász Gábor polgármester jegyzi meg, hogy az új szabályozás tapasztalatainak értékelése után, folyó év augusztusában visszatérhet a testület e kérdés tárgyalására, és ha szükséges módosít azon.

Jelentős pozitív változásnak értékelhető, hogy az augusztus 25-i testületi ülésen a képviselő-testület módosítva emelte vissza a település támogatási rendszerébe az ún. iskolakezdési támogatást. Az idei támogatási rendszerben az iskolakezdési támogatást kiterjeszti az olyan állandó lakosú fiatalokra is (23. életévet betöltöttekig), akik felsőoktatási intézményben érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkeznek.

A támogatási rendszer módosításának és kiszélesítésének indítványában a polgármestert minden képviselő támogatta. A Képviselő-testület jövőre is szem előtt tartja a település költségvetésében az óvatosság elvét, ezért úgy hozta módosító rendeletét, hogy a következő esztendőben is újra napirendre tűzi e témakört, fenntartva a módosítás lehetőségét, figyelembe véve az akkori lehetőségeket.

A Bursa Hungarica támogatási rendszer a fentiektől függetlenül továbbra is, változatlan feltételekkel működik.

 A módosított rendelet idevonatkozó részét a folytatásra kattintva olvashatja.   


folytatás »
Csapadékvíz-elvezető rendszer - Indul a második ütem

2015. augusztus 4-én munkaterület átadással, valamint terepszintezéssel folytatódik a 2014-ben megkezdett, csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos földmunkálatok. A 042-es és a 038-as helyrajzi számú önkormányzati területen vízelvezetéssel kapcsolatos terepmunkálatok és betonelemek elhelyezésével megvalósított fejlesztés augusztusban elkezdődik és 2015. szeptember 30-i átadással fejeződik be, mellyel várhatóan érezhető módon csökkenni fognak a nagy esőzések és olvadások során tapasztalható, csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos nehézségeink. A munkálatok a tavalyi év során meghatározott testületi akcióterv szerint halad; várhatóan a második ütem befejezésével megoldottá válik a mélyebben fekvő kiskutasi terület jól ismert vízelvezetési problémája. "Ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a terület, fekvése miatt, a munkálatok után sem lesz mentes az extrém esőzések idején felmerülő kockázatoktól" - zárta mondandóját Halász Gábor polgármester, valamint Bor László kivitelező.««« ««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | [...]  »» »»»

Térfigyelő
A Kálócfapusztai Szűz Mária Neve Kápolna
tovább »
Kálócfapuszta kápolna
GALÉRIÁINK tovább »»
LAPOZGATÓ tovább »»
Együttműködő partnerek:
Helikon rádió
Zalai Hírlap
V. kerület
Nagykutas
eMagyarország
Festetics Kastélyszálló Szeleste
© 2008-2014. kiskutas.hu! Minden jog fenntartva! Webmester: Geszta