honlaptérkép  ]   [  kapcsolat  ]


 


  

Események, programok:

MÁRCIUS 15. (2011)
Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre került sor a kiskutasi Faluházban. A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Halász Gábor polgármester, a műsorban közreműködött az EGO Színpad csapata. Az előadás előtt egy órával megnyitotta kapuit a Kiskutasi Pilvax Kávéház is, ahol a Kiskutasi Hölgyek korhű ruhákban, a forradalom emlékét idéző körülmények között várták a vendégeket.
IV. KISKUTASI SZÍNÉSZBÁL (2011)
Egyetlen nap alatt fogyott el a száznál is több belépő a Kiskutasi Színészbálra, amelyet 2011. február 19-én negyedik alkalommal került megrendezésre. Érthető volt a felfokozott érdeklődés, ugyanis a 2011-ben nyolc éves EGO Színpad tagjai három felvonásból, hat színből álló műsorral rukkoltak ki. A jeleneteket huszonketten adták elő, s ehhez 120 jelmezt öltöttek magukra. Az est folyamán vendégművészként közreműködött Debrei Zsuzsanna operettprimadonna, Hegyi Roland & Nagy Márk a Szájhősök formáció tagjai, NIKA – Veres Mónika énekes, és Szirtes Edina Mókus – Fonogram-díjas énekes, előadóművész, hegedűművész.

KARÁCSONY (2010)
Karácsony közeledtével Kiskutas faluvezetése 2010-ben is közös ünneplésre hívta mind a község lakóit, mind az ünnepelni vágyókat. December 20-án 19 órakor vette kezdetét az EGO Színpad társulatának karácsonyi műsora. A gyermeki hit, a mesék, és az ünnep fénye ragyogta be a színpadot a csapat közel egyórás ősbemutatójában.

folytatás »
POLGÁRI VÉDELMI GYAKORLAT (2010)
2010. november 20-án polgári védelmi gyakorlat volt Kiskutason. A munkálatokban a frissen alakult Helyi Védelmi Bizottság 35 tagja vett részt. Reggel 7 órakor Halász Gábor polgármester, mint parancsnok ismertette a gyakorlat részleteit és megtartotta az eligazítást. Az akció keretében vízelvezetőt alakítottak ki körülbelül egy kilométeres hosszúságban, rögzítő emulzió és mart aszfalt került a kátyúkba, továbbá a hegytetőn minimális aszfaltozás is várat magára a közeljövőben. Molnár Csaba kirendeltség-vezető, alezredes értékelőjében elmondta, a polgári védelmi gyakorlat napja sikeresen zajlott le Kiskutason, a Védelmi Bizottság tagjai kitűnően látták el feladatukat.

IDÕSEBBEK NAPJA (2010)
2010. szeptember 19-én 26 idősebb korú és jó néhány vendég vidám hangulatot, szép dallamokat, éneket és harmonikaszót varázsolt a megújult Faluházba. Halász Gábor polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy néhány kalandor nagyot téved, amikor azt hiszi, az idősebb korosztály könnyebben becsapható, átverhető, mint a fiatalabbak. „Aki visszaél a kiszolgáltatottabb emberek bizalmával, az élet rendjével, az erkölcs alaptörvényével dacol, - bűnhődni fog, mert csaló.” – mondta Halász Gábor. Az EGO Színpad előadása után, vacsora előtt, Koller Krisztián Petőfi Sándor versét szavalta el, majd Baksa Istvánné harmonikázott, amíg leszállt az est. Láttunk néhány meghatódástól elgördült könnycseppet, öleléseket, beszélgetést. De szeptember 19-én, vasárnap, a legfontosabbat érezhettük: a szeretetet.


««« ««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  »» »»»

Térfigyelő
A Kálócfapusztai Szűz Mária Neve Kápolna
tovább »
Kálócfapuszta kápolna
GALÉRIÁINK tovább »»
LAPOZGATÓ tovább »»
Együttműködő partnerek:
Helikon rádió
Monitor Magazin
Zalai Hírlap
V. kerület
eMagyarország
Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás
Festetics Kastélyszálló Szeleste
© 2008-2013. kiskutas.hu! Minden jog fenntartva! Geszta